torsdag den 19. juni 2014


Gennem                                                                                                                                   menneG
             luften                                                                                                                netful
                       mod                                                                                                dom
                                målet                                                                          telåm
                                          Hvor                                                       rovH
                                                  for                                             rof
                                                                           ??                                
        
                 
Vi kom flyvende, min stamme kom flyvende, og vi landede her. Rundt omkring os stred andre flokke sig frem, vi var alle på vej mod det samme mål: her! Hvorfor? Det har jeg ingen idé om, men pludselig, midt i et måltid, følte jeg noget sælsomt i mig. Det var ubegribeligt og uforklarligt, men det skete. Jeg sank den bid, jeg havde i munden, andet var der ikke tid til. Det store øjeblik var kommet, det øjeblik, hvor man rives ud af dagliglivet og alt dagligt, for at begive sig på vej.. ..til her!
Da vi kom brummende ind over området, bemærkede jeg, at det var rødt, rødt i luften, rødt, rødt på jorden, alt var sværmende, myldrende rødt! Her var sandelig samlet nogle individer! Jeg vil anslå det til l0000 ialt. Alle disse væsener var samlet her af den samme uforklarlige tilskyndelse, alle havde de følt den samme indiskutable trang til at begive sig afsted uden videre, for at samles her uden at vide hvorfor. Det var bare så indlysende, at vi måtte afsted og følge tonen. Vibrationen, kaldet. Jeg havde heller ikke behøvet at vende mig om for at se efter min stamme, jeg lettede uden et ord og fløj denne vej i lige linie. Jeg vidste bare, at familien fulgte mig, havde de ikke gjort det, var jeg også ligeglad. Frem skulle jeg...

Luften var mild da vi landede, mild og venlig, men her er ikke så behageligt. Jeg sidder nu på en kæmpestor kampesten og skuer ud over mine myldrende frænder. De virker usædvanlig sløve, når man kigger nærmere efter. Deres bevægelser er søvngængeragtige, og de slæber sig tilsyneladende rundt uden nål eller med. Kun de nyankomne virker friske. Langsont føler jeg en mærkelig sindstilstand krybe ind over mig, meget langsomt, men meget sikkert. Jeg venter...
Jeg venter på noget ubeskriveligt, jeg ved ikke hvad.. ..jeg venter bare..
En behagelig sløvhed driver ind over mig son en usynlig tåge, jeg begynder at føle en usædvanlig tryghed og målbestemthed, det hele arbejder sig op omkring mig til at blive mit livs vigtigste venten. Ok. Jeg er her. Jeg er kommet. Lad der så ske, hvad der skal ske! Lad det ske, hvornår det vil...
Jeg venter...

Scenen. Havet. Store sten. Tang. Alger. Kysten. Havn. Dårlig lugt. Saltvand. Tanglopper. Skidt. Affald. Olie. Colibakterier. Kloak.
Mange store sten. Sidder på een af dem. Venter på Godo.  Hypnotiseret. Billeder og lugte fylder mit sind. Nogle få kravler rundt og snuser til dem, der ligger helt stille. Venter. Vi venter. Kommer det ude fra havet? Stiger det op fra jorden? Kommer det med vinden ovre fra skoven? Eller kommer det fra de indre organer?
Det kommer ind over mig. Kan ikke længere føle mine lemmer. Mørket falder på. Kloden drejer. Det bliver nat. Jeg svæver. Følelsesløs venter jeg, jeg gider snart ikke rigtig at tænke. Billeder. Lyde. Fisk. bugt. Kloak. Tang. Sygdomskim. Brusende bølger. Sult. Tone. Det var som en tone. Sult. Måtte følge tonen. Kaldet.



2.
Jeg kom kørende på min knallert, hen langs fiskeri-havnen,  hen forbi det tjærede bolværk for enden af den blinde brostensgade. Mole. Jeg ville lige se, hvordan det gik med alle de skøre mariehøns, som vi havde set dagen før, da vi på Bodils fridag gik tur her i nærheden og nød efterårssolens varme.



De havde sat sig i enorme klynger på nogle sten og i noget muggent tang, der var skyllet op i den sandsynligsvis mest beskidte krog i hele havnen. Her drev alting altid ind. Her lå mange interessante plasticflasker og træstumper, og grunden var helt svampet under een, når man gik der. Jeg havde stået længe og undret mig over, hvad der fik dem til at samle sig på et så unaturligt sted for Marie-høns, men det så ud til, at de var meget enige om at være der..
Denne dag fordrev jeg tiden ved at genopfriske hvordan det var at køre knallert uden at skulle noget sted hen, bare for turens skyld. Nu ville jeg lige se hen i krogen bag bolværket, inden jeg tog hjem. Det var dagen efter, at jeg først havde set Marie-hønsene, men vejret var nu gråt og trist, med store, tunge skyer. Det var depressions-vejr, men ikke destomindre var jeg i ret godt humør. Det er nu altsammen ligemeget. Jeg stillede altså min knallert op mod bolværket, og foretog et dovent hop over på den anden side, hvor mine sko sank lidt ned i sand/mudderet. Ved første øjenkast syntes Marie-hønsene at være forsvundet, men da jeg kom nærmere, fik jeg pludselig øje på dem.
De var døde.
Allesammen. Døde som sild, eller endnu dødere. De var ihvertfald fuldstændig skrupdøde.
Sørgmodigt ledte jeg efter bare een, der var levende, og det fandt jeg da også. Men ellers lå de på ryggen eller på andre forkerte måder. Det så ud som giftgas. Eller som en gruopvækkende science-fiction-historie. Jeg kikkede derefter ud på de skidne, mørkebrune bølger, der klægt globbede mod tangsuppen i strandkanten, og ovenpå disse bølger flød adskillige røde pletter..
Jeg forstår ikke en skid, simpelthen! Måske var det en sag for ekstra-bladet? Forurenings-døden i tangkrogen?